Added to wishlistRemoved from wishlist 0
WebinarJam is een handige softwaretool voor het organiseren van webinars. Het platform biedt een uitgebreid pakket aan om van elk webinar een succes te maken. Met WebinarJam kun je een webinar hosten, inclusief live-offers, meerdere hosts en live chat, maar ook de randzaken goed organiseren. Zo kun je eenvoudig een webinar op een moment van jouw keuze starten of inplannen, een registratiepagina maken en wordt het webinar automatisch opgenomen.
Meer details +
PROS:
 • Live webinar
 • Streamen naar FB live & Youtube live
 • Recording mogelijkheden ( deze kun je makkelijk doorplaatsen naar Everwebinar)
 • Live chat, polls & virtual whiteboard
 • Max aantal deelnemers per Live webinar: 5000
 • Pagebuilder & email notificaties
CONS:
 • Geen free trial, wel 30 dagen niet goed geld terug
 • Alleen Live Webinar mogelijkheden
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Livestorm biedt talloze mogelijkheden voor het professionaliseren van webinars met hun videoconferentie software. Met Livestorm kun je jouw meeting, productdemonstratie, webinar of online cursus vormgeven. Livestorm biedt mogelijkheden tot split screens, moderatie, live chat, polls en schermopnamen en je kunt de registratiepagina en de e-mails voor de online meeting beheren met het platform. Bovendien is de integratie van diverse andere apps mogelijk.
Meer details +
PROS:
 • Live & On demand webinars
 • Online Meetings
 • Geautomatiseerde webinars
 • Max aantal deelnemers per Live webinar: 1000
 • Uitgebreide integratiemogelijkheden
 • Live chat, poll en schermopnamen
 • Landingspagina's & Email notificaties
CONS:
 • Max aantal deelnemers: 1000
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
EverWebinar is een aanbieder van webinar software voor het organiseren en reguleren van een online meeting, webinar, online cursus of andere bijeenkomst. In tegenstelling tot veel andere webinar software aanbieders, biedt EverWebinar niet de mogelijkheid tot een live webinar. Met deze software kun je namelijk vooraf opgenomen beelden inzetten met de functies en de uitstraling van een live bijeenkomst. Met de Live chat functie kun je real time vragen beantwoorden terwijl het webinar automatisch afspeelt.
Meer details +
PROS:
 • Geautomatiseerde Webinars op bepaalde tijden in te plannen
 • On Demand Webinars
 • Importmogelijkheid Webinarjam
 • Live Chat
 • Quiz & vragenlijst
 • Split testen
 • Live offer displays
 • Page builder & email notificaties
CONS:
 • Geen free trial, wel 30 dagen niet goed geld terug garantie
 • Geen live Webinar mogelijkheden
Populair
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Gotowebinar is een superveelzijdig platform om je webinars te organiseren en streamen. Het heeft een gebruikersvriendelijke interface, is makkelijk op te zetten en biedt uitgebreide features zoals Live Chat & Polls om interactief te kunnen communiceren met jouw doelgroep. Gotowebinar biedt de mogelijkheden voor zowel een live als On Demand webinar. Je kunt alles aanpassen naar je eigen huisstijl en er zijn landingspagina's en emailnotificatie mogelijkheden.
Meer details +
PROS:
 • Live & On Demand webinar
 • Webinarsjablonen
 • Eigen huisstijl
 • Webinar opnemen
 • Live Chat, Polls & Q&A
 • Landingpage & Email notifications
 • Max deelnemers Live Webinar: 3000
CONS:
 • Geen uitgebreide mogelijkheden om landingspagina aan te passen

Een webinar organiseren 

In deze tijd vinden steeds meer van onze werkzaamheden online plaats. We houden contact met collega’s en klanten via e-mail, runnen onze zaak van achter de laptop en we zijn natuurlijk volop aanwezig op social media. De mogelijkheden voor onze business zijn eindeloos online, maar je moet wel weten hoe je gebruik maakt van al deze tools. Zo is een webinar steeds populairder onder werkgevers om werknemers op te leiden, te informeren en om klanten te werven. Maar hoe werkt het en hoe organiseer je een succesvol online event?

Wat is een webinar?

Je hebt de naam vast wel eens horen vallen, maar wat is nu eigenlijk een webinar? Simpel gezegd is het een workshop, lezing, training of presentatie via het internet. De naam is een samentrekking van de woorden ‘web’ en ‘seminar’. Via een webinar kun je mensen bereiken via de computer vanaf elke gewenste locatie. Het is een effectieve manier om een grote groep mensen in één keer te bereiken. Het is doorgaans gratis bij te wonen, mensen hoeven er hun huis niet voor uit en de afstand tussen spreker en luisteraar is klein.                                  

Wat levert een webinar op?

Vanwege de toegankelijkheid is het een fantastische manier om kennis te delen, jouw bedrijf te promoten en leads te genereren. Door het organiseren van een online event presenteer je jezelf als expert in jouw vakgebied en dit zal je geen windeieren leggen. Bovendien heb je, door de vele interactiemogelijkheden van de software, volop mogelijkheden om jouw producten en diensten aan te prijzen en direct verkrijgbaar te maken. De winst van een online event is dus veelzijdig en voor iedere ondernemer de moeite waard!

leads genereren

Jouw ideale doelgroep

In tegenstelling tot social media is een webinar geen massamedium. Je bereikt met de organisatie van een online event een selecte groep mensen. Als je het goed aanprijst, is dit wel direct de juiste groep mensen voor jouw boodschap. Het is dus bij uitstek geschikt om jouw doelgroep op effectieve manier te bereiken.

doelgroep

Hoe zet je webinar marketing in voor jouw business

Een webinar organiseren is een beproefde marketingtechniek. Tijdens het event kun je namelijk jezelf in de kijker werken en zo naamsbekendheid genereren. Maar je zorgt er ook voor dat jouw product of jouw dienst in de schijnwerpers staat. Bovendien kun je, door diverse softwaremogelijkheden, jouw website, dienst of product direct beschikbaar maken voor de deelnemers. Hierdoor is een webinar een effectieve manier om direct leads te genereren en omzet te verhogen.

Welke apparatuur heb ik nodig 

Een succesvol webinar organiseren vergt een goede voorbereiding. Belangrijk om een pc, macbook, laptop, tablet of smartphone te hebben waar de software zonder problemen op gebruikt kan worden en waarop een stabiele internetverbinding beschikbaar is. Niets is vervelender dan een verbinding die tijdens een online meeting continu wegvalt. Tevens is het noodzakelijk om een webcam en microfoon tot je beschikking te hebben. Voor deelnemers is dit geen must, maar voor organisatoren en moderators wel. Een goede headset is ook geen overbodige luxe. Dit maakt je verstaanbaarder en is nuttig op drukke plekken.

webinar apparatuur

Webinar software op de markt

Er zijn diverse soorten webinarsoftware op de markt om van jouw online event een succes te maken. Elke software heeft zijn eigen unique selling points en voor- en nadelen, dus lees je goed in voor je kiest voor de software. De aanbieders onderscheiden zich op mogelijke functies als interacties, integraties met andere programma’s, transcripten, video-embedding, gastpresentatoren en aangepaste branding

Waar op te letten bij de keuze van de juiste software

Tijdens een webinar worden zowel de beelden als het geluid van de spreker gestreamd en bereikbaar gemaakt voor een grote groep mensen. Dat vergt nogal wat de computer en van de software. Het is dus belangrijk om de juiste software te gebruiken om dit te realiseren. Let bij de keuze van software ook op de aanvullende features. Een interactief webinar is goed voor de betrokkenheid en de doeltreffendheid. Het liefst kies je voor software waar interactie met het publiek mogelijk is. Denk aan het delen van een scherm, het beschikbaar hebben van diverse chatrooms en chatmogelijkheden tijdens het webinar en de mogelijkheid om moderators aan te stellen.

Hoe stel je een webinar op?

Hoe je een webinar opstelt, is natuurlijk volledig afhankelijk van de boodschap, het doel, de ontvangers en de beschikbare tijd. De duur van een webinar is afhankelijk van de boodschap en van het doel. Doorgaans is het verstandig om een meeting, zowel offline als online, niet te lang te laten duren. Mensen verliezen al snel de aandacht en dat is zonde van de moeite. Houd het webinar bij voorkeur korter dan een uur en zorg voor voldoende interactieve momenten en visuele ondersteuning om het publiek geboeid te houden.

Als je een online meeting organiseert voor een grote groep mensen is het verstandig om moderators aan te stellen. Deze personen kunnen zich ontfermen over een groep deelnemers en vragen beantwoorden en interactie stimuleren. Zo heb jij de volle aandacht voor de presentatie.

Aantal deelnemers

Afhankelijk van de software kun je een bepaald aantal deelnemers hebben die jouw online meeting bijwonen. Dit kunnen 100 deelnemers zijn, maar met een premium pakket kun je ook een webinar organiseren voor 5000 mensen. Als je uitnodigingen gaat versturen of het webinar aankondigt, zul je rekening moeten houden met het aantal personen dat je een plek kunt geven. Besef wel dat doorgaans niet alle mensen die een uitnodiging ontvangen ook mee zullen doen. Veel mensen accepteren de uitnodiging niet en van de aangemelde personen zal doorgaans slechts 30-70% ook daadwerkelijk online aanschuiven. Een goed idee is om een maximaal aantal deelnemers in te stellen. Zo creëer je een dringende call to action bij het verzenden van de uitnodigingen en hoef jij je geen zorgen te maken over het aantal deelnemers.

Wanneer is een webinar succesvol?

Wanneer kun je je online event een succes noemen? Dat hangt helemaal af van het doel. Heb je als doel om het personeel op te leiden? Dan is een webinar succesvol als de deelnemers met plezier hebben deelgenomen én iets ervan hebben opgestoken. Is het doel om leads te genereren? Dan is een toestroom van nieuwe klanten of de aankoop van jouw producten een goede graadmeter van het succes. Staar je echter niet blind op het resultaat. Hoe meer moeite wordt gestopt in de kwaliteit, hoe beter het resultaat zal zijn.

Follow by Email
Twitter
Whatsapp
LinkedIn
Toolis
Logo
Enable registration in settings - general
Shopping cart