Populair
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Surfshark is een VPN aanbieder waarbij gebruikers anoniem en snel gebruik kunnen maken van een internetverbinding. Met sterke encryptie-protocollen en een stabiele verbinding kun je diverse apparaten verbinden en de verbinding met Surfshark beveiligen. Bovendien maakt Surfshark gebruik van privacyfuncties als 2-Factor Authentification en GPS-spoofing.
Meer details +
PROS:
 • Servers in Nederland
 • OpenVPN, IKEv2, WireGuard, Shadowsocks (proxy)
 • Downloaden via Bittorent
 • Op onbeperkt aantal apparaten te gebruiken
 • 3200+ servers in 65 landen
 • Beschikbaar voor: MacOS-Windows-Linux-iOS-Android-Chrome-Firefox-Firetv
 • Top beveiliging
 • HQ: Britse Maagdeneilanden
 • No logging
 • Netflix USA
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
NordVPN is een VPN aanbieder voor persoonlijk gebruik. Het platform biedt de snelste VPN-verbinding aan met wereldwijde dekking. Met NordVPN is de verbinding beveiligd en door het no-log-beleid is de dienst volledig anoniem. Door de servers in 59 verschillende landen zijn er geen grenzen aan de verbinding van het platform en met één account kunnen 6 verschillende apparaten gebruik maken van deze veilige verbinding.
Meer details +
PROS:
 • Servers in Nederland
 • OpenVPN, IKEv2/IPsec, NordLynx (WireGuard)
 • Downloaden via Bittorent
 • Op max 6 apparaten te gebruiken
 • 5200 servers in 59 landen
 • Beschikbaar voor: MacOS-Windows-Linux-iOS-Android-Chrome-Firefox-Firetv
 • HQ: Panama
 • Top beveiligd & snelle verbinding
 • No logging
 • Netflix USA

Alles over betrouwbare VPN's om veilig online te kunnen werken

Tegenwoordig gebeurt vrijwel alles online, of het nou entertainment is of belangrijk werk, alles kan met de computer. Maar zoals wel vaker brengt ook dit de nodige gevaren met zich mee. Hackers worden steeds actiever en gegevens stelen via het internet is verbazingwekkend makkelijk! Daarom is een VPN een must have voor iedereen die online werkt. Maar wat is een VPN nou eigenlijk en hoe kies ik de beste? In dit artikel leggen wij alles uit wat je moet weten over VPN's!

Wat is een VPN?

Je hebt er vast wel eens van gehoord, want VPN's zijn een hot topic in de wereld van moderne technologie, maar wat is het precies? VPN staat voor virtual private network en we kunnen eigenlijk al heel veel informatie uit die woorden halen. In feite is een het een soort tunnel die jou veilig verbindt met het internet! Met een VPN worden al jouw gegevens versleuteld en beschermd, zodat jij veilig zonder zorgen op het internet kan browsen zonder het risico op hacken. Deze tunnel verandert jouw IP adres waardoor je volkomen onnavolgbaar wordt voor wie dan ook. Dit heeft natuurlijk veel voordelen op het gebied van veiligheid, aangezien jouw gegevens veilig versleuteld zijn, maar ook op het gebied van entertainment kun je misschien wel een VPN gebruiken! Omdat een VPN jouw IP adres verandert kun je overal ter wereld een netwerk opzetten, en zo houd je eigenlijk het internet voor de gek. Dit kun je gebruiken om bijvoorbeeld Netflix series uit andere landen te kijken. Het Virtuele Private Network beschermt je dus, en het biedt entertainment mogelijkheden, wat wil je nog meer? Het is dan ook sterk aan te raden om een VPN te gebruiken.

Virtual Private Network

Hoe werkt een VPN?

Zo’n versleutelde tunnel klinkt natuurlijk heel interessant, maar tegelijkertijd ook heel technisch complex! Maar hoe werkt een Virtual Private Network nou precies? Een VPN leidt in feite jouw data om. Waar het normaal rechtstreeks van jouw computer via een satelliet naar een externe server gaat voegt een Virtual Private Network nog een extra station toe. En dit station is werkelijk onmisbaar in de wereld van online veiligheid en plezier! Dit extra station is een externe server die beheerd wordt door de aanbieder van de VPN. Dit zijn fysieke servers die vrijwel overal ter wereld te vinden zijn, met name op minder bevolkte plekken. Deze externe server wordt eigenlijk omgetoverd tot de nieuwe bron van jouw data. Dit wordt jouw IP adres en op deze manier leidt al jouw data terug naar onbelangrijke server ergens in the middle of nowhere, in plaats van naar jouw computer, adres, naam etc. Vervolgens voegt deze externe server nog een extra laagje beveiliging toe met behulp van encryptie. Dit houdt in dat jouw gegevens versleuteld worden zodat ze onbruikbaar worden voor andere mensen. Jouw data word omgezet van leesbare taal tot schijnbaar random getallen en letters waar niemand iets mee kan. Dit is alleen niet random en deze code kan ontcijferd worden mits je de speciale sleutel hebt, en die heeft de externe Virtual private Network server! Zo zorg je dus in feite dat niemand jouw data kan terugleiden tot jou, én dat niemand jouw data überhaupt kan bekijken, een win-win situatie dus! Dit was misschien een wat technische uitleg, maar gelukkig doet de VPN dit alles volledig automatisch. Voor jou is het net als normaal surfen over het internet!

Vpn

Is een VPN legaal?

Dit brengt ons bij het volgende punt, want is een privé netwerk eigenlijk wel legaal? Al deze versleuteling is natuurlijk heel goed voor jouw eigen veiligheid, maar de overheid houdt niet van anonimiteit want je bent immers ook niet traceren door instanties zoals bijvoorbeeld de politie! Gelukkig kunnen we het vrij kort houden over dit onderwerp, want een VPN is volkomen legaal in Nederland. Iedereen mag zijn eigen privé verbinding opzetten, zonder dat daar consequenties aan vast zitten! Het spreekt natuurlijk voor zich dat je een VPN niet voor illegale doeleinden mag gebruiken. Niet alleen in Nederland is het gebruik van een VPN legaal, in de meeste Westerse landen is het gebruik ervan geen probleem. Er zijn echter wel uitzonderingen op die regel, voornamelijk in landen met een dictatuur zoals bijvoorbeeld China. In deze landen is het gebruik van een privé netwerk in conflict met de regels op het gebied van internettoegang, veel westerse sites zijn hier namelijk geblokkeerd! Gelukkig is dat in Nederland niet het geval, sterker nog het gebruik van een VPN wordt zelfs aangemoedigd om hackers tegen te gaan. Kortom, genieten van buitenlandse content en verscherpte veiligheid en dat geheel legaal.

hackers

Het belang van een goede VPN

Het simpele antwoord op deze vraag is uiteraard: veiligheid! Maar veiligheid is een breed begrip, en waar moet je je dan precies voor beschermen? Zoals je misschien wel weet zijn hackers een grote bedreiging voor onze online samenleving. In de donkere hoeken van het internet worden gegevens over allerlei personen voor grote bedragen verkocht voor allerlei doeleinden. Gegevens afpakken is dus een aantrekkelijk winstmodel voor hackers. Je denkt misschien dat hackers niet geïnteresseerd zijn in jouw data, maar niets is minder waar. Niet alleen persoonlijke gegevens worden gestolen, ook documenten en andere belangrijke bestanden kunnen binnen de kortste keren gekopieerd worden door hackers. Dus ook als je online werkt, is het gebruik van een VPN online werkelijk essentieel! Soms zijn het geen eens hackers die het gevaar veroorzaken, sommige openbare internet connecties zijn gewoonweg onveilig. Dit is dan ook dé plek waar allerlei vormen van fraude wordt gepleegd. Het internet heeft hele donkere hoeken, en je waant je misschien veilig omdat alles op afstand gebeurt maar niets is minder waar! Gelukkig kan een VPN je beschermen van alle eerder genoemde bedreigingen, en daarom is het gebruik ervan absoluut essentieel als je je veilig wilt werken op het internet!

hacker

Hoe kies je de juiste VPN?

Dit brengt ons bij het laatste onderdeel van dit artikel, want de markt voor VPN's is nog nooit zo groot geweest, en het is dan ook makkelijk om te verdwalen in de wondere wereld van het kiezen van het juiste Virtual Private Network. Maar waar let je op bij het kiezen van een betrouwbare VPN online dienst?

 1. Het is heel belangrijk om op de privacy voorwaarden te letten, een VPN moet jou beschermen tegen data verlies en je wilt natuurlijk niet dat de VPN zelf in jouw gegevens rondsnuffelt!
 2. Ook het aantal mogelijke connecties kan een doorslag gevende factor zijn in het kiezen van de juiste product. Als je van plan bent om een VPN online te gebruiken op meerdere apparaten is een hoog aantal connecties absoluut een must have.
 3. Het is ook belangrijk om een network te kiezen met veel servers in veel verschillende landen. Dit heeft meerdere voordelen. Zo wordt je download- en internetsnelheid een stuk beter als er meer servers zijn. En als deze servers in verschillende landen staan, kun je jouw IP adres naar veel verschillende plaatsen omleiden, wat natuurlijk goed is voor zowel veiligheid als entertainment!
 4. Kies in iedergeval een VPN dienst die OpenVPN ondersteunt. Dit is de meest veilige optie.
 5. Is Amerika het vestigingsland van de dienst? Hou er dan rekening mee dat er mogelijk toch meegekeken kan worden door overheidsdiensten. 

Follow by Email
Twitter
Whatsapp
LinkedIn
Toolis
Logo
Enable registration in settings - general
Shopping cart