Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Met het platform AppMySite creëer je in een handomdraai een app van jouw online platform of een native app voor iOS en Android. Met deze tool kun je, zonder enige kennis van programmeren, een applicatie bouwen en aanpassen naar de persoonlijke wensen. Met de intuïtieve appbuilder, de live applicatie preview en de testfunctie is een applicatie bouwen makkelijker dan ooit. Appmysite ondersteunt de WordPress & Woocommerce Community. Heb je toch extra hulp nodig met het design van je applicatie of wil je ondersteuning bij het publiceren van je App in the stores? Hiervoor biedt Appmysite diverse Add-ons aan.
Meer details +
PROS:
 • Android & iOS
 • Push Notifications
 • Social Media integratie
 • Intuitieve builder
 • Gepersonaliseerde designs
 • Live App preview
CONS:
 • Geen PWA mogelijkheid
Populair
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Appy Pie biedt de tools om zelf een native app te bouwen zonder enige programmeerkennis. Met behulp van een drag en drop menu kun je zelf een applicatie bouwen en personaliseren binnen het platform. Appy Pie biedt volop mogelijkheden om de applicatie te personaliseren en uitgebreid te testen. Bovendien kun je met Appy Pie naast apps ook websites, chatbots en marketingmaterialen creëren.
Meer details +
PROS:
 • Android, iOS & PWA
 • Uitgebreide features zoals het toevoegen van een Quiz, over ons Pagina, Loyalty programs etc.
 • App aanpassen naar persoonlijke wensen
 • Ondersteuning bij publicatie in the Stores
 • Mogelijkheid voor No Code website
 • Mogelijkheid voor No Code Chatbot & Livechat
CONS:
 • Voor sommige features is een integratie met een 3e partij nodig
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
AppYourself is een software tool om zelf een app te ontwikkelen zonder het gebruik van code. Je kunt met het platform een applicatie bouwen van een website, maar ook een native app ontwikkelen. De gebruiker heeft binnen AppYourself een aantal mogelijkheden qua lay-out, design en integraties en je kunt de applicatie efficiënt beheren en gebruik maken van diverse marketingfuncties.
Meer details +
PROS:
 • Android, iOS & PWA
 • Push notifications
 • Marketing automation feature
 • Messenger feature
 • Digital Touchpoints feature
CONS:
 • Basic design elementen

Hoe kun je het beste een app maken

Apps zijn tegenwoordig onmisbaar in ons leven. We gebruiken het om ’s ochtends op te staan, om ons boodschappenlijstje bij te houden, om in contact te komen met vrienden, familie en collega’s en om te mediteren en te sporten. Ook talloze zakelijke platformen hebben een mobiele applicatie uitgebracht. Zo worden deze platformen ook toegankelijk vanaf onze smartphones en kunnen we overal en altijd onze mail checken, onze agenda bijwerken en werkoverleg houden met collega’s. Heb jij een platform of website waar je graag een app voor zou willen ontwikkelen? Dan leggen wij stap voor stap uit hoe je dit kunt doen. En niet gevreesd: je hoeft vaak niet eens een programmeertaal te beheersen om een indrukwekkende applicatie te kunnen maken.

native app

Zelf een app maken

Een app is een handig programma dat bepaalde functies toevoegt aan jouw smartphone of tablet. Zo worden deze functies direct beschikbaar en hoef je hiervoor geen website te bezoeken. De applicatie wordt gedownload en is daarna direct bruikbaar. Soms vereist het een betaling of een lidmaatschap, maar er zijn ook veel gratis apps beschikbaar.

Voor een bedrijf heeft een mobiele applicatie veel toegevoegde waarde. Ze zijn namelijk vaak ook offline beschikbaar, in tegenstelling tot de website. Ook zijn apps vaak gebruiksvriendelijker en toegankelijker voor gebruikers. Hierdoor wordt er vaker gebruikt gemaakt van de dienst. Met een mobiele applicatie kun je bovendien een breed publiek aantrekken. Veel zakenmensen maken gebruik van deze applicaties om efficiënt en snel te werken, maar ze zijn ook dé manier om een jongere generatie te bereiken. 

Hoe bouw je een app voor jouw business?

Denk je dat een mobiele applicatie van toegevoegde waarde kan zijn voor jouw bedrijf? Dan begint de ontwikkeling altijd met gedegen research. Het is namelijk belangrijk om te weten welke doelgroep je wilt aanboren, welke functionaliteiten er echt niet mogelijk ontbreken en hoeveel de ontwikkeling gaat kosten. Pas nadat er research is gedaan en een plan is opgesteld, kan er een functioneel ontwerp worden gemaakt. Dit is als het ware een uitwerking of een schets van de applicatie en zijn functies. Hierbij beslis je welke schermen de applicatie moet hebben, hoe de navigatie werkt en hoe het wordt vormgegeven. Pas na het ontwikkelen van het functioneel ontwerp kun je de applicatie verder gaan ontwikkelen. Dit kun je laten doen door een ontwikkelaar, maar er zijn ook tal van platformen beschikbaar waarmee je zelf een app kunt ontwikkelen.

app design

Een app maken van een website of Native applicatie

De meest eenvoudige manier om een applicatie te bouwen is door een mobiele applicatie te maken van een website. Dit kun je doen als HTML5-app. Dit is een appvariant van jouw website die geoptimaliseerd is voor mobiel gebruik. Wat is het verschil tussen een HTML5 app en een Native app? Native apps worden gemaakt met programmeertalen als Objective-C, Swift, Java, of C++. Ze worden gebouwd voor specifieke besturingssystemen zoals iOS of Android.

HTML5 apps worden gebouwd met webtechnologieën zoals CSS3 en JavaScript. Ze zijn toegankelijk op elk apparaat dat een browser heeft, omdat ze gebruik maken van responsive design technieken om zich aan te passen aan verschillende schermgroottes. Wanneer je zelf een app wil gaan bouwen maak dan eerst een keuze uit een HTML5 app of een native app. Heb je geen programmeerkennis dan kun je zelf een applicatie bouwen met een zogenaamde appmaker. Dit zijn online tools waarmee je applicaties kunt maken zonder programmeerkennis.

De meeste mensen die een mobiele applicatie willen ontwikkelen, willen een native app bouwen. Dit is een applicatie die je kunt downloaden in de App Store of in Google Play. Deze applicatie biedt integratie van alle functies van de telefoon en is ook offline beschikbaar. Bovendien biedt een native applicatie veel meer mogelijkheden voor ontwikkeling en gebruik.

Ux design app

App builder tools

Is zelf een applicatie maken lastig? Tegenwoordig hoef je geen kennis te hebben van programmeertalen of een programmeur in te huren. Er zijn diverse platformen beschikbaar waarmee je zelf een handige applicatie kunt bouwen. 1. AppYourself : AppYourself is een aanbieder voor het maken van apps voor iOS, Android, Windows Phone en HTML5.  Je hebt keuze uit drie verschillende pakketten. 2. Appypie:  is een appmaker voor een breed publiek. Het platform is zeer geschikt voor het maken van native applicaties en werkt met drag and drop features om de ontwikkeling zo eenvoudig mogelijk te maken. Als gebruiker heb je de keuze uit drie pakketten.

Publiceren van de app in Google Play en App Store

Als jouw applicaite helemaal klaar is en naar tevredenheid is, kun je deze aanbieden in de App Store of in de Google Play Store. Aan het publiceren zijn kosten verbonden. In de Google Play Store betaal je eenmalig een fee en in de App Store betaal je jaarlijks voor jouw mobiele applicatie. Voordat je jouw applicatie kunt aanbieden, moet je nog aan bepaalde voorwaarden voldoen. Voor plaatsing in de store heb je namelijk onder andere een naam, categorie, omschrijving, prijs, screenshots en icoon nodig. Zonder deze zaken is publicatie vaak niet mogelijk. Wees er ook zeker van dat jouw app aan alle richtlijnen voldoet van de App Store en de Google Play Store. Zodra jouw applicatie in de store staat, kun je beginnen met de promotie van jouw prachtige nieuwe product!

Google Play store en App store Buttons

Promotie van jouw applicatie

Een app maken hoeft dus helemaal niet moeilijk te zijn! Wanneer je je applicatie hebt ontwikkeld en deze live staat in de stores kun je gaan beginnen met het promoten van je applicatie. Je kunt dit op verschillende manieren doen:

 • Posten op sociale media
 • Je kunt een artikel laten publiceren op een populaire website.
 • Uitsturen van een persbericht
 • Email campagne opstarten
 • Betaalde Facebook advertentie
 • Download buttons plaatsen op je website en in je nieuwsbrief
 • Een specifieke landingspagina maken waarop je de App promoot
 • Pop-up op je website of webshop
 • Flyers, posters maken met een QR code

Een tip die wij willen meegeven is om downloadbuttons en QR codes een link mee te geven die je kunt tracken. Op deze manier kun je het resultaat van de aantal downloads bijhouden.

Toolis
Logo
Enable registration in settings - general
Shopping cart